Formula 1

[F1][bsummary]

Fotbal Intern

[Fotbal Intern][bsummary]

Filme online

[Film][bsummary]

Jocuri/Games

[Jocuri][bigposts]

Seriale

[Seriale Noi][bsummary]

Turul Frantei 2019

[ciclism][bsummary]

Seriale Terminate

[Seriale terminate][twocolumns]

The Blacklist Ep.22( Final de sezon).




Gata si cu sezonul 5 al serialului The Blacklist, un sezon care s-a focusat pe misterioasa geanta si pe secretul ascuns in ea.

Este incorect ( dar adevarat) ca finalul de sezon poate sa desavarseasca sau sa distruga un intreg serial, in special prin dezvaluirea acelui/acelor secret(e) in jurul caruia este construita toata actiunea.

Am putut asista impreuna la o cursa contra-cronometru intre Red si Liz in incercarea unuia de a pastra ascuns pentru eternitate un secret si a celuilalt de a afla  de ce si-a pierdut sotul si de ce a fost nevoita sa se instraineze de propria fiica.


Scena de final este perfecta, poate cel mai bun moment al intregului sezon.
Ultimele momente din "Sutton Ross" o aduc pe Liz la mormantul lui Tom si o surprind intr-o discutie imaginara cu el.


 -Acum stii..
- A fost dispus sa lase atatia oameni sa moara...
- Si pe tine.
- ...ca sa ascunda adevarul.
- Stiu acum ca oasele din geanta apartin lui Raymond Reddington.
-Adevaratului Raymond Reddington !Tatãl meu.
- Stiu ca omul acesta este un impostor.

 Wow, adica...ce naiba !! Chiar nu ma asteptam la asta. Inca de cand a inceput nebunia cu geanta misterioasa, cu oasele plimbate prin fata noastra am tot cautat sa ghicesc cui apartin.
Teoria mea, care acum se dovedeste gresita, era ca apartin mamei lui Liz, Katarinei Rostova si ca aceasta a fost ucisa de Red in anumite circumstante.
Da de unde! Aflam cu stupoare ca RED nu e RED si ca cel pe care-l credeam RED este doar un impostor.
Un moment extraordinar daca suprapunem peste aceasta dezvaluire imaginile cu "Red" incercand sa
scape pentu totdeauna de "marele secret".



Blacklist
Blacklist
Discutia merge mai departe si Liz dezvaluie cum a aflat secretul lui Red si ce are de gand sa faca mai departe.
Aflam ca rapirea ei nu a fost decat in spectacol regizat si ca ajutata de sora ei  a reusit sa afle intregul adevar.
Nu ai cum sa nu observi schimbarea lui Liz, transformarea care a avut loc, treptat, de la apartia lui Red in viata ei si pana in acest moment. Jumatate om al legii, jumatate infractor, cam asta este imagine din prezentul lui Liz, o schimbare care nu cred ca surprinde daca ne gandim la cum a actionat dupa moartea lui Tom in diferite cazuri, cel mai recent fiind al psihologului care omora criminalii in serie negasiti de oamenii legii.
Oricum ar fi, scena dialogului dintre Liz si Tom este un moment de triumf. Un moment in care  Liz gaseste in cele din urma pacea, impacarea cu moarte lui Tom prin descoperirea facuta, prin faptul ca a reusit sa afle motivul pentru care Tom a fost ucis.

Sa nu trec cu vederea si momentul in care Samar isi revine si accepta cererea in casatorie a lui Aram, cei doi fiind pentru mine doua personaje fara de care The Blacklist ar fi mai sarac.



Din punctul meu de vedere, acest ultim episod al sezonului 5 reprezinta si o incheiere a ceea ce a fost pana acum dar si un spoiler urias a ceea ce va urma.
Practic, din sezonul 6 ma astept la o schimbare semnificativa, elementul central fiind planul lui Liz de a se razbuna pe impostorul "Raymond Reddington"

Va fi acest moment restartul serialului sau incheierea lui?
Ramane de vazut!

Ne auzim cand incepe sezonul 6 !!