Formula 1

[F1][bsummary]

Fotbal Intern

[Fotbal Intern][bsummary]

Filme online

[Film][bsummary]

Jocuri/Games

[Jocuri][bigposts]

Seriale

[Seriale Noi][bsummary]

Turul Frantei 2019

[ciclism][bsummary]

Seriale Terminate

[Seriale terminate][twocolumns]

Simona Halep - Serena Williams, finala din optimi

Simona Halep Serena Williams Australian Open 2019

Simona Halep si Serena Williams, finala din optimile turneului de Grand Slam, Australian Open 2019.

Luni dimineata, pe la ora 10 (ora Romaniei), Australian Open programeaza pe arena Rod Laver un duel ce era de preferat in finala turneului, nu in optimi.
Doua jucatoare care, prin evolutiile lor, si-au pus amprenta pe ceea ce inseamna tenisul feminin contemporan.
Nici nu stii in ce nota sa privesti, comentezi, analizezi, un astfel de meci, pentru ca ai pe de o parte: cifrele seci, statisticile, ultimele intalniri, care evidentiaza o superioritate totala a Serenei Williams, pe de alta parte avand in minte imaginile cu o Simona Halep, motivata, stapana pe sine, atenta, calma, cu atitudinea unei jucatoare care, intr-un final, reuseste sa-si gaseasca haina de Lider Mondial al clasamentului WTA.

Un meci de privit cu atentie, curiozitate, emotie si bucurie, un meci in care, Simona Halep, se gaseste in fata "eternului dusman", in fata "complexului" Serena Williams, in fata meciului care poate sa doboare o "bariera", inca una, care sta in calea unei cariere de poveste, de legenda.

Ani la rand, Serena Williams a reprezentat "Everestul" Simonei. Stau marturie cele 9 intalniri directe din care a castigat o singura partida, cea din grupele Turneului Campioanelor (2014), atunci cand a castigat cu 6-2, 6-0, rezultat intors de Serena in finala aceleiasi competitii (6-3,6-0).

Suna a oda ceea ce scriu, mai ales partea cu legenda??

Doar opt jucatoare au reusit sa treaca atat de Venus, cat si de Serena, in cadrul aceluiasi turneu. Mai mult, doar PATRU au reusit sa faca asta intr-un turneu de Grand Slam si doar DOUA au facut asta in intalniri consecutive in cadrul aceluiasi turneu: Martina Hingis (2001-Australian Open) si Justine Henin ( 2007-US Open).

Asa ca, NU, nu exagerez cu nimic cand spun ca, Simona Halep, poate sa intre in legenda.

Nu stiu ce o sa fie si evit sa spun care sunt sansele, stiu insa ca, Simona Halep merita toata sustinerea si aprecierea, merita sa fie incurajata, indiferent de rezultatul unui meci venit, din pacate, prea devreme.
Tot ce stiu este ca, daca trece de Serena,Simona Halep trece peste un complex de inferioritate, trece la un alt nivel si poate deschide "era Halep" in tenisul feminin mondial.

Cam atat despre meci, unul care este programat sa inceapa la ora 10:00 dimineata si poate fi vazut pe canalul Eurosport 1.

Sa ne auzim cu bine si sa ne bucuram de succesul campioanei noastre.

HAI SIMONA!!!