Formula 1

[F1][bsummary]

Fotbal Intern

[Fotbal Intern][bsummary]

Filme online

[Film][bsummary]

Jocuri/Games

[Jocuri][bigposts]

Seriale

[Seriale Noi][bsummary]

Turul Frantei 2019

[ciclism][bsummary]

Seriale Terminate

[Seriale terminate][twocolumns]

Campionatul Mondial 2018 Rusia: Ziua a doua

Super Meciul Portugalia - Spania de aseara, ne-a reamintit ca asistam la un Campionat Mondial.



    sursa: Sports Illustrated

A trecut si ziua a doua a Campionatului Mondial si avem o gramada de lucruri de povestit.

Dar hai sa vedem rezultatele, clasamentele si cele mai importante faze inainte sa discutam despre fiecare partida in parte.

Rezumatul zilei:


Grupa A



Standings provided by Sofascore LiveScore


Grupa B




Standings provided by Sofascore LiveScore


Egipt - Uruguay 0-1 (0-0)

A marcat: Jose Maria Gimenez  in min. 89.
Stadion: Ekaterinburg Arena
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa A

Au apus vremurile cand echipele din Africa jucau intalnirile de la Cupa Mondiala cu un singur gand, sa nu se faca de ras.

Egiptul anului 2018 a sperat la mai mult și a avut motive serioase pentru asta. Cu un lot bine închegat care include jucători legitimați la cluburi de prestigiu, tehnici, incisivi și determinați, ”faraonii” aveau grijă ca balanța să nu încline în favoarea rivalilor, ba dimpotrivă, au incercat pe cat se poate sa puna probleme.
In lipsa "talismanului" Salah, ramas pe banca de rezerve, egiptenii au fost nevoiti sa joace cu inima si putin a lipsit sa nu incheie partida la egalitate cu dubla castigatoare a Cupei Mondiale, Uruguay.

De cealaltă parte, urguayenii, nu prea au parut o echipa, păreau obosiți, iar vedetele din atacul lor, Cavani și Suarez, au manifestat mai multă capacitate de ”a ara”, decât de a crea.

A fost nevoie ca fundașul Jimenez să-și asume atribuția lor lor și să înscrie, pe final de meci.


Uruguay pare a fi deja calificata in fazele eliminatorii in timp ce Egiptul se pregateste de confruntarea decisiva cu Rusia, invingatorii acelui meci fiind favoriti sa mearga alaturi de Uruguay in fazele superioare ale competitiei.

Egipt: 23. Mohamed Elshenawy - 7. Ahmed Fathi (căpitan), 2. Ali Gabr, 6. Ahmed Hegazy, 13. Mohamed Abdelshafy - 8. Tarek Hamed (5. Sam Morsy, 50), 17. Mohamed Elneny - 22. Amr Warda (14. Ramadan Sobhy, 82), 19. Abdalla Said, 21. Trezeguet - 9. Marwan Mohsen (11. Kahraba, 63). Selecţioner: Hector Cuper.

Uruguay: 1. Fernando Muslera - 4. Guillermo Varela, 3. Diego Godin (căpitan), 2. Jose Gimenez, 22. Martin Caceres - 8. Nahitan Nandez (5. Carlos Sanchez, 58), 6. Rodrigo Bentancur, 15. Matias Vecino (14. Lucas Torreira, 87), 10. Giorgian De Arrascaeta (7. Cristian Rodriguez, 59) - 9. Luis Suarez, 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

Arbitru: Bjorn Kuipers; 

Maroc - Iran 0 - 1 (0 - 0)

A marcat:  Bouhaddouz (autogol - 95')
Stadion: Sankt Petersburg
Cupa Mondiala FIFA2018, Grupa B.

Hiba Campionatului Mondial sunt meciurile dintre naționalele cu puține șanse de a trece de faza grupelor. Da, ele trebuie să aibă șansa lor de a participa la sărbătoarea fotbalului de cel mai înalt nive, să acumuleze experiență, să progreseze. Dar, spectacolul în aceste cazuri este, în mare parte, știrbit.

Situația, pare, se va agrava și mai mult la ediția următoare, când numărul particpantelor va crește de la 32 la 48.

Iran și Maroc au alergat mult, energia nu le-a lipsit, nici jocul la (și peste) limita regulamentului. Dar elementele de fotbal atractiv au fost puține, fazele de poartă — rarisime. Esenta  unui asemenea meci a fost perfect subliniata de autogolul marocanilor din ultimele minute ale timpului regulamentar.



"Sunt foarte dezamăgit şi aş fi fost la fel de dezamăgit chiar dacă meciul s-ar fi terminat la egalitate, ţinând cont de fizionomia jocului. Însă noi suntem principalii vinovaţi. La faza golului, am făcut două faulturi succesive şi apoi am marcat în propria poartă. Este numai vina noastră", a declarat Renard.

Maroc: El Kajoui - N. Amrabat (S. Amrabat '76), Benatia, Saïss, Hakimi - El Ahmadi, Boussoufa - Harit (Da Costa '82), Belhanda, Ziyech - El Kaabi (Bouhaddouz '77). Selecţioner: Hervé Renard

Iran: Beiranvand - Rezaeian, Pouraliganji, Cheshmi, Hajisafi - Ebrahimi (Hosseini '79), Shojaei (Taremi '68) - Jahanbakhsh (Ghoddos '85), Ansarifard, Amiri – Azmoun. Selecţioner: Carlos Queiroz

Arbitrul de centru: Cuynet Cakir (Turcia)

PORTUGALIA - SPANIA  3 - 3 (2-1)

Au marcat :
Cristiano Ronaldo (4 - penalty, 44', 88') pentru Portugalia
Diego Costa (24', 55') şi Nacho (58') pentru Spania
Stadionul Fişt: 40.866 spectatori, Soci.
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa B




Portugalia-Spania a fost prima partidă în care am văzut FOTBAL. La fel de disputata ca și celălaltă confruntare din Grupa B, dar la un absolut alt nivel de intensitate si de o calitate rar intalnita. Ambele selecționate iberice, la drept vorbind, se puteau mulțumi, din start, cu o remiză, având în vedere cu cine se vor confrunta în celelalte 2 partide din această faza. Dar orgoliul ...

A fost seara unui EROU, Cristiano Ronaldo, care a marcat primul sau hat-trick  la un Campionat Mondial si devine cel mai in varsta jucator care marcheaza trei goluri la un CM, si seara unui BUFON, De Gea, care aproape ca si-a ingropat echipa.

Interesant este ca statistica ne arata ca Portugalia a tras 3 suturi pe poarta, toate cele trei fiind goluri.
Spania a avut, asa cum era de asteptat, o posesie superioara, peste 63% si un numar impresionant de pase.
Cred ca rezultatul este unul echitabil si ramane de vazut care dintre cele doua echipe o sa castige grupa B.

Nu pot sa nu remarc cu bucurie, reintalnirea cu Fernando Hierro care, la primul meci pe banca ”Furiei Rosii”, a știut să dozeze fantasticul joc de pase al jucatorilor săi, accelerând, când era nevoie, și încetinind, atunci când credea că ar fi cazul. În unele momente combinațiile spaniolilor au fost superbe si imi aduc aminte de un sir de 20-30 de pase si combinatii de mare efect prin finalul partidei.



Raman cu parerea ca unii dintre jucatorii spanioli, mai ales cei din noua generatie, nu reusesc sa inteleaga ca, pe langa talent, mai trebuie sa si muncesti. Nu degeaba dupa ce Iniesta si apoi David Silva au parasit terenul, s-a vazut clar o diferenta de atitudine in primul rand.

Oricum, până la urmă tot egalitate a ieșit. Însă după ce meci! Primul pe care ambele părți l-au făcut realmente demn de titulatura turneului. Cu siguranță, vor veni și altele.


Portugalia: 1. Rui Patricio - 21. Cedric Soares, 3. Pepe, 6. Jose Fonte, 5. Raphael Guerreiro - 14. William Carvalho, 8. Joao Moutinho - 11. Bernardo Silva (20. Ricardo Quaresma, 69), 17. Goncalo Guedes (9. Andre Silva, 80), 16. Bruno Fernandes (10. Joao Mario, 68) - 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Fernando Santos.

 Spania: 1. David De Gea - 4. Nacho, 3. Gerard Pique, 15. Sergio Ramos (căpitan), 18. Jordi Alba - 5. Sergio Busquets, 8. Koke - 21. David Silva (11. Lucas Vazquez, 86), 22. Isco, 6. Andres Iniesta (10. Thiago Alcantara, 70) - 19. Diego Costa (17. Iago Aspas, 77). Selecţioner: Fernando Hierro. 

Arbitru: Gianluca Rocchi(Italia);