Ciclism - Etapa a 7-a, Turul Frantei 2019
Etapa a saptea a Turului Frantei 2019 propune un traseu de 230 de km de la Belfort la Chalon-sur-Saône.
Dupa nebuna etapa de ieri, una care nu are cum sa nu lase urme in pluton, etapa de azi e aur curat, o etapa lunga dar cu un profil ce nu solicita plutonul.
O etapa menita sa aduca la final o batalie intre echipele sprinterilor, oamenii de general neavand mare lucru de facut.
Ruta si profilul etapei:
Prezentarea video a etapei de azi:
Etapa a saptea a Turului Frantei 2019 este o lunga plimbare catre sud-est, o plimbare ce poarta rutierii prin departamentele Doubs si Jura.
Cele trei catarari ale zilei, plasate in primii 120 de km, nu au cum sa puna probleme si par a fi o trambulina perfecta pentru o evadare. Cu toate astea, cei 110 km de plat care vin dupa catarari ma fac sa cred ca vom avea o batalia a sprinterilor la finalul etapei.
Sprintul intermediar, fixat la Mervans (196.5km), este un alt motiv pentru care cred ca o evadare nu are sorti de izbanda.
Startul etapei: Belfort
Cuibarit in bresa dintre marginea sudica a Vosgilor si poalele nordice ale Muntilor Jura, pe cea mai evidenta ruta a potentialilor invadatori ai Frantei, Belfort are asigurat locul in sufletele francezilor pentru faptele sale eroice. Numele sau este legat in mod particular de Razboiul Prusac, cand rezistenta sa indelungata la asediu a evitat umilinta unei anexari la Germania, situatia in care s-au gasit provinciile din Alsacia si Lorena. Conducatorul militar de la acea vreme, colonelul Denfert Rochereau (supranumit "Leul din Belfort"), si-a castigat onoarea de a fi prezent in numele multor strazi, precum si a unei piete pariziene si a unei statii de metrou din capitala. Astazi, Belfort este un oras interesant, cu influente franceze si germane, atat in arhitectura, cat si in bucatarie. Belfort este si o buna baza de plecare pentru explorarea localitatilor Ronchamp, Montbeliard, coltul de nord-est al raului Doubs si pentru organizarea de excursii in partea de sud a Muntilor Vosgi.
Cel mai faimos si mai fotografiat obiectiv al orasului Belfort este leul de 11 metri inaltime, din gresie rosie, sculptat intr-o roca situata de-a lungul drumului spre castel - monument realizat de Frederic Auguste Bartholdi pentru a comemora asediul din 1870. De pe platforma de observatie amenajata langa picioarele din fata ale leului, puteti obtine cateva panorame superbe ale orasului Belfort si zona rurala adiacenta.sursa: Globi.ro