Formula 1

[F1][bsummary]

Fotbal Intern

[Fotbal Intern][bsummary]

Filme online

[Film][bsummary]

Jocuri/Games

[Jocuri][bigposts]

Seriale

[Seriale Noi][bsummary]

Turul Frantei 2019

[ciclism][bsummary]

Seriale Terminate

[Seriale terminate][twocolumns]

Ready Player One (2018)









Notebook
Ready Player One
Cel mai nou film produs de Steven Spielberg, este un omagiu adus culturii-pop a anilor ‘80 și ‘90. Nu ai cum să nu te entuziasmezi de fiecare dată când recunoşti o melodie, un serial, o carte sau un film, când apare The Iron Giant în mijlocul unei lupte, când retrăieşti cele mai înfricoşătoare scene din The Shining, când King Kong aleargă după tine pe autostradă, sperând să te ucidă, când ai posibilitatea să pleci în misiuni cu Batman sau, repet, să devii oricine, orice îţi doreşti. Să înceapă jocul!.

Cati dintre noi nu sunt prinsi captivi in lumea jocurilor? Cati dintre noi nu am citit in copilarie opera lui Jules Verne si nu am stat lipiti de ecranul cinematografelor admirand Razboiul Stelelor?
Realitatea virtuala, operele fantastice sau Science-Fiction au fost mereu calea noastra de a evada din rutina zilnica, de a gusta putin dintr-o libertate fie ea si iluzorie.
Renuntam pentru o clipa la tot ce ne inconjoara, la probleme, ganduri, nemultumiri, imbracam hainele personajelor si pasim increzatori pe taramul virtual, unde legile nu se mai aplica, unde toate barierele fizice dispar si putem nestingheriti sa ne urmam visele cele mai indraznete.
Jocurile sunt un hobby, o pasiune, un stil de viaţă incitant, cu un potenţial imens, însă abia după ce te vei conecta la OASIS, utopia virtuală unde poţi să fii orice sau oricine îţi doreşti, vei înţelege cât de periculoasă şi imprevizibilă poate să fie ficţiunea.



La baza filmului regizat de celebrul Steven Spielberg sta romanul cu acelasi nume: Ready Player One, scris de catre Ernest Cline, un roman ce se poate lauda cu titlul de : BestSeller New York Time.

În 2044, lumea este un loc trist şi dezolant, în care nu vrei să trăieşti. Resursele naturale ale Pământului au fost epuizate.
Clima este înşelătoare şi nemiloasă. Bolile, lipsa alimentelor şi a banilor ţi-au transformat vecinii, familia şi prietenii în duşmani.
Lumea virtuală este incredibilă, o explozie ameţitoare de culori şi de sunete, eclipsată doar de existenţa imposibilului; închipuie-ţi cel mai neverosimil scenariu, oricât de abstract sau de improbabil este, apoi ignoră legile fizicii, limitele pe care ai fost învăţat niciodată să nu le întreci şi priveşte cum dorinţa ta capătă forma sub puterea nelimitată a OASIS-ului.

Aproape 70%-80% din acţiunea filmului se petrece în lumea virtuală. De multe ori, vei fi tentat să spui că te afli într-un joc sau o simulare, dar Spielberg îţi spulberă iluzia când îţi oferă o serie de cadre din afara OASIS-ului. Când vezi oamenii pe stradă, acasă, la şcoală sau la serviciu conectaţi la lumea virtuală, ignorând tot ce se petrece în jurul lor, ţipând şi luptând, la un pas să se accidenteze, doar pentru a obţine un avantaj în OASIS, înţelegi că lumile s-au inversat, cel puţin pentru ei. OASIS e singura realitatea pe care şi-o doresc, de care au nevoie. Dacă îşi pierd acolo bunurile, artefactele şi monedele, viaţa nu mai merită trăită.

Când James Halliday, fondatorul OASIS, a murit, el a transmis un mesaj tuturor utilizatorilor prin care îi provoca la cea mai spectaculoasă vânătoare de comori care a fost creată vreodată.
Cel care îi va desluşi ghicitorile şi mesajele, cel care va găsi cele trei Chei ascunse în OASIS, urmând să deschidă Porţile şi să îndeplinească misiunile ce îl aşteaptă, îi va moşteni averea şi va căpăta controlul realităţii virtuale. Putere nelimitata, bani, faimă şi influenţă.

În căutarea cheilor se află și Sixerii, care lucrează pentru IOI (Innovative Online Industries), un conglomerat de comunicaţii global. IOI vrea să perceapă o taxă lunară pentru accesul la simulare şi să înlăture anonimatul utilizatorilor.
Libertatea de exprimare este următoarea pe listă, transformând OASIS într-o distopie condusă de o corporaţie, un univers în care doar cei bogaţi ar avea de câştigat.

Practic, lumea virtuală s-ar transforma în realitatea de care toţi utilizatorii vor să scape.